Екип

ДГ№1 „Светулка“ с основание се гордее със своя екип от доказани професионалисти в предучилищното образование и подготовка на децата. В детската градина работят учители и възпитатели с над 30-годишен стаж. Заедно с по-младите си колеги те успяват да превърнат ученето и възпитанието в удоволствие, и това дава своите видими резултати всеки учебен ден. Непознатата и чужда в началото среда бързо се превръща в поле за изява на таланти, място за креативни експерименти и открития, очаквана с нетърпение среща с много нови приятели. 

Възпитателите внимателно анализират и стимулират възможностите и желаните насоки за развитие на всяко дете, но съвместните игри и уроци дават на малчуганите още нещо: ясната представа какво е солидарност, разбиране, толерантност, отговорност, компромис и екипен дух.  

Наученото през деня, резултатите от съвместната работа и игра е истинската мотивация на екипа да посреща и изпраща с усмивка децата. Авторитетът на учителите, възпитателните им методи, редът и дисциплината, които налагат, имат нужда от подкрепата и на родителите. Резултатите от тях остават трайни, само ако бъдат прилагани и в домашната среда на детето. Връзката дете-учител-родител не бива да бъде прекъсвана и тя е толкова по-здрава, колкото повече време и внимание родителят отделя, за да стимулира у дома постиженията на детето.

Свържете се с нас

ДГ №1 “Светулка“

Гр. Варна, ул.“Парижка комуна“ №25, Филиал: ул.“Ф.Ж.Кюри“ №51, вх.Г, ет.1, ап.3

Тел: 052 613039

Mail: cdg1svetulka@abv.bg

Форма за контакт